Om Smateria

Smateria ble startet i 2006 av to italienske damer som møttes da de begge bodde i Phnom Penh. I dag er en designer, og den andre styrer bedriften og lander ideer. På disse årene har de funnet sin form, og driver i dag en bærekraftig bedrift med stor vekt på miljø og det å være en sosial virksomhet. De har gått fra 0 til 114 ansatte(pr. august 2015), og 85% av disse er kvinner.

Filosofien til Smateria er å tilby alle sine ansatte muligheter for utvikling innen bedriften. De ansatte har ordnete arbeidsforhold med arbeidstid fra 8 til 16 fem dager i uken, sykeforsikring, 13 måneders lønn, mulighet for sparekonto som på sikt kan gi mulighet for lån med Smaterias lånegaranti og mulighet for å låne bøker. Smateria har også barnehagetilbud med utdannet personale til barn under skolealder, og et SFO lignende tilbud til de yngste skolebarna. Dette gir kvinner mulighet til å være i arbeid og forsørge seg selv og familien. 

REMIX

Det vi kanskje er aller mest stolt av er at REMIX kolleksjonen vår er laget at plastposer som folk har kastet. Med litt magi fra våre dyktige ansatte blir posene gjenfødt som vakre vesker, perfekt for alle antrekk. Vi ansetter damer som har mistet sine hjem grunnet Phnom Penhs stadig voksene urbane utbredelse. De får opplæring, og jobber i eget tempo, i sitt eget hjem. Hvem hadde trodd at å hekle plastikkposer kunne få et så vakkert resultat? Hver torsdag reiser vår langtidsansatte Lina til en brakke-landsby 20 km unna som ble satt opp etter mange offentlige boliger i byen ble lagt ned. Her lærer hun kvinner å hekle og strikke med plaststriper. Hun har med seg mye mønster og maler, hjelper dem med teknikker, og sjekker kvaliteten på arbeidet. Som under-leverandører for Smateria jobber disse kvinnene i sine egne hjem, i sitt eget tempo.

DIVA

Som i et puslespill blir hver lille bit med lær på en DIVA-veske nummerert før den blir sydd på plass for hånd.  Da vi hørte om et italiensk firma som lager skinnsofaer i Phnom Penh kastet vi oss på muligheten til å kjøpe små, avkappede biter med top-kvalitet italiensk lær. Disse bitene blir utformet av våre flinke kambodsjanske skreddere, før de får nytt liv som vår kolleksjon med DIVA-vesker. Som navnet tilsier er DIVA prima donnaen i vår kolleksjon!

 NET

Disse fantastiske veskene kommer i en stor variasjon av stiler, størrelser og farger. Fra håndvesker til handlenett, fra lommebøker til toalvettvesker, her er det ikke problemer med å finne der perfekte vesken. Vi finner nettene lokalt, og har laget våre egne flotte fargekombinsjoner. NET kolleksjonen vår er slitesterke og robuste - og så flotte at du kommer til å ville ha en i hver farge!