Materialer

Smateria lager vesker, bager, toalettvesker og tilbehør ved å bruke materialer på en ny og miljøvennlig måte. Materialene er bomullstoffer, plastavfall, skinn og fiskenett. Smateria sin filosofi er å bruke materialer som allerede eksisterer eller har blitt laget til et annet formål, og ut av dette skape et helt nytt produkt. Selvfølgelig kan du se fantastisk ut uten å sløse med ressurser og miljø. 

Smateria har tre kolleksjoner; Diva, Net og Remix. Felles for alle produktene er at alle deler i metall er av beste kvalitet. Glidelåsene er av model YKK, som er blant verdens mest anerkjente kvalitetsglidelåser. 

I Diva bruker Smateria ekte skinn som er blitt til overs i møbelproduksjon. Disse avkappede skinnremsene skapes om til stilige produkter sammen med fiskenettet som er karakteristisk i alle Smateria sine produkter. Foret i veskene i Diva er også spesielt da det der blir brukt reststoff fra klesindustrien i Kambodsja. To like vesker kan derfor være foret med ulikt stoff. 

Net serien er i hovedsak laget av fiskenettet som er skapt om til utallige ulike produkter i hele 18 flotte farger. Produktene i Net serien er foret med sort stoff.

En av Smateria sine største triumfer er gjenbruken av plastikk i Remix kolleksjonen. Den sorte plastikken som utgjør de lekre heklede detaljene i Remix serien er 100% gjenvunnet plastikk. Sammen med fiskenett og godt design blir de heklede detaljene til flotte vesker.